De blijde intrede van de jury

Zoals elk jaar hebben wij alles in het werk gesteld om een professionele, intelligente en fysiek aantrekkelijke jury samen te stellen om het kaf van het koren te scheiden.

 

Deze mensen zullen, na lang beraadslagen en onder het vergieten van hectoliters bloed, zweet en tranen, uitmaken wie dit jaar met de felbegeerde Plastieken Plunk naar huis zal gaan.

 

Met onverholen plezier stellen wij ze aan u voor:

 

jury

 

Geert De Weyer
Jarenlang stripjournalist voor De Morgen, auteur van het boek “100 Stripklassiekers die niet in je kast mogen ontbreken” en bedenker van de term “waspoederstrips”. Geert De Weyer ademt strips en zit niet om een duidelijke mening verlegen. Een beter voorzitter voor onze jury valt amper te bedenken.

 

Liesbeth De Stercke
Liesbeth De Stercke publiceerde in stripmagazines als Parcifal en Plots en groeide uit tot één van de meest arbeidsintensieve tekenaressen van haar generatie. Het is nog even wachten op een debuut maar ze verbaasde vriend en vijand met het titanenwerk “One Sketch A Day”. Een jaar lang maakt zij één tekening per dag die ze op haar blog, http://liesbethdestercke.tumblr.com, de wereld instuurt.

Het werk leverde haar een veelbesproken expo in The Bries Space op.

 

Nicolas Marichal
Eén van de breinen achter stripmagazine Parcifal, geestelijke vader van Eumefius, grafisch ontwerper, Illustrator, uitbater van het Botramkot op de Vlasmarkt tijdens de Gentse Feesten, gever van lessen “beeldverhaal & graphic novel” op het KASK en contraire doch sympathieke pee. Nicolas Marichal is niet op zijn mondje of tekenpen gevallen en gaat steeds zijn eigen weg. Dit jaar leidt die naar de jurytafel van De Plastieken Plunk.

 

Iets zegt ons dat de beraadslaging dit jaar van een vrij geanimeerde aard zal zijn…