De shortlist is bekend!

comicsJawadde! Wat was me dat! We kunnen gerust spreken van de meest geslaagde editie van De Plastieken Plunk tot nog toe. 53 mensen schreven zich in en het grootste deel daarvan slaagde er ook in om de deadline te halen. 46 mensen stuurden ons in totaal 581 pagina’s strips…

 

De organisatie heeft zich krom gelezen om alle strips te beoordelen. Dagen en uren hebben we ons gebogen over de inzendingen, die bovendien veruit allemaal van hoge kwaliteit waren. Maar uiteindelijk kunnen er maar 8 strips op de shortlist staan. Verhitte discussies regeerden de laatste dagen, maar uiteindelijk zijn we tot een consensus kunnen komen en kunnen wij u onze shortlist presenteren.

 

Ontdek de 8 beste kortstrips van het afgelopen jaar hier. Daar kan u ook uw stem uitbrengen voor de publieksprijs. De gelukkige winnaar ontvangt 50 euro.

 

Op 15 november vindt dan de uitreiking plaats van de Plastieken Plunk. Alle info daaromtrent vindt u hier op onze website en via volgende Facebook link kan u alvast uw aanwezigheid op het stripfeestje van het jaar kenbaar maken:

https://www.facebook.com/events/576625075774643/

 

Het lot van de 8 uitverkorenen ligt nu in de handen van de professionele jury: Kim Duchateau, Tonio van Vught en Sébastien Conard.

 

Rest ons enkel nog om alle deelnemers uit de grond van ons hart te danken: jullie zijn goed bezig. Doe zo voort!