Genomineerde #01 : Ben Gijsemans

Ook dit jaar hebben we de deelnemers enkele vraagjes voorgeschoteld zodat u hen op deze manier wat beter kan leren kennen. Op die manier hoeft u de strips niet effectief te lezen en kunt u gewoon op de sympathiekste deelnemer stemmen.

 

1. Ben Gijsemans
Lier
www.bengijsemans.com
Genomineerde strip >> Hubert

 

Wat moeten de stemmers op onze site van je weten?
Van mijzelf moet er niet per se iets geweten zijn, denk ik. Ik kan toch niet meteen iets bedenken dat nuttig is om te weten of een zekere aanvulling biedt bij het lezen van mijn inzending. Misschien het volgende: strips maken vind ik super tof!

 

Hoe is je strip ontstaan? (hoe kwam het idee? Is hij gemaakt voor een bepaalde publicatie?)
Mijn inzending is eigenlijk mijn eindwerk van mijn master beeldverhaal in het sint-lukas van Brussel. Ik had een verhaal geschreven van acht hoofdstukken, waarvan ik de eerste drie had uitgewerkt. De andere hoofdstukken heb ik na mijn studie verder afgewerkt. Dankzij de uitgeverij Oogachtend kan je deze nu in winkels vinden.

Het verhaal is ontstaan uit het steeds herlezen van het boek “De kroeg van groot verdriet” van Marnix Gijsen. Het inspireerde mij tot het schrijven van eigen teksten en het ontwikkelen van een personage. De meeste van deze teksten zijn in het museum van Brussel geschreven, omdat ik daar gewoon graag ben. Verschillende ideeën vloeide in elkaar over en uiteindelijk kreeg het museum een belangrijke rol in het verhaal. Ik denk dus dat het ontstaat van “Hubert” een kruisbestuiving moet zijn tussen de inspiratie die ik van het boek “De kroeg van groot verdriet” en het museum kreeg.

 

Welke van de genomineerde strip is je favoriet?
Ik was bij voorbaat al fan van Pieter Vandenabeele zijn strip.

 

Ben jij een beest in bed?
Nee ik blijf een mens.

 

Stem voor de publieksprijs >>
Bevestig je komst naar de PéPé Soirée op Facebook >>