Genomineerde #02 : Martijn Van Santen

Net zoals vorig jaar hebben we de deelnemers enkele vraagjes voorgeschoteld zodat u hen op deze manier wat beter kan leren kennen. Op die manier hoeft u de strips niet effectief te lezen en kunt u gewoon op de sympathiekste deelnemer stemmen.

 

2. Martijn Van Santen
Rotterdam

stortbak.net
Genomineerde strip: Het Ondernemersdilemma >>

 

Wat moeten de stemmers op onze site van je weten?

Het liefst zo min mogelijk, maar als ze al iets weten, dan hopelijk allemaal tegenstrijdige dingen, verspreid door spindokters en desinformatie-verspreiders. We leven in tijden met een hoge cognitieve dissonantie en mijn profiel moet daar een beetje bij aan sluiten.

 

Hoe is je strip ontstaan? (hoe kwam het idee? Is hij gemaakt voor een bepaalde publicatie?)

De strip was in eerste instantie bedoeld voor de Benelux Beeldverhalen Prijs van NRC-next. Dus heb ik geprobeerd een strip te maken die de grootte van een krantenpagina volledig zou benutten en niet zomaar een uitvergrootte comic-pagina zou zijn. En wat denk je; gooien ze hem er in de eerste voorronde al uit omdat de pagina te ‘vol’ is. Die zijn niets meer gewend, die krantenlezers. Althans, zo denken content-managers en redacties voortdurend en zo kweek je vanzelf een publiek dat ook overal van schrikt. Nu hebben ze bij NRC-next de hoofdredacteur, Rob Wijnberg, er ook al uit gegooid, omdat de krant onder hem niet ‘newsy’ genoeg was. Terwijl ik juist erg gecharmeerd was door Rob’s alternatieve kijk op hoe je een krant maakt. Ik ben in elk geval in goed gezelschap. Afijn, de redactie van Zone 5300 schrok gelukkig niet terug voor een heuse “talking heads”-strip en toen heb ik de strip hertekend, om van twee krantenpagina’s vier tijdschrift-pagina’s te maken, en die versie heb ik ingestuurd voor de Plastieken Plunk.

 

Welke van de genomineerde strip is je favoriet?

“Mijn Superkracht” van Dieter Van der Ougstraete. Zijn strip The Core vind ik ook erg goed.

 

Wanneer was de laatste keer dat je in je bed geplast hebt en weet je nog wat de aanleiding was?

Oei, dat was tijdens de grote watersnoodramp van ’53. Dat waren nog eens tijden.

 

Stem voor de publieksprijs >>
Bevestig je komst naar de PéPé Soirée op Facebook >>