Genomineerde #05 : Bram Algoed

Ook dit jaar hebben we de deelnemers enkele vraagjes voorgeschoteld zodat u hen op deze manier wat beter kan leren kennen. Op die manier hoeft u de strips niet effectief te lezen en kunt u gewoon op de sympathiekste deelnemer stemmen.

 

5. Bram Algoed
Brussel
www.bramalgoed.be
Genomineerde strip >> Na Zondag was het opnieuw Maandag

 

Wat moeten de stemmers op onze site van je weten?
Ik ben actief als illustrator, animator en striptekenaar. Momenteel heb ik mijn tekenkamp in Brussel opgeslagen en probeer ik mijn eigen stem te vinden in dit druk bevolkte stripland. Dit jaar publiceerde ik “The Big Night”, dat je kunt bekijken op www.bramalgoed.be.

 

Hoe is je strip ontstaan? (hoe kwam het idee? Is hij gemaakt voor een bepaalde publicatie?)
Na zondag was het opnieuw maandag is de strip waarmee ik afstudeerde aan Sint-Lukas Brussel. Het is een typisch coming of age verhaal dat zich oorspronkelijk zou afspelen in Leipzig (Oost-Duitsland), nét na de val van de muur.
Ik ben toen een week naar Duitsland getrokken en heb daar met verschillende Oost-Duitsers gesproken. Hoe meer ik echter te weten kwam over de voormalige DDR, hoe duidelijker het werd dat ik hier te weinig van afwist. Ook al vond ik de context razend interessant, bleek het al snel veel te complex. Ik heb de essentie van mijn verhaal dan maar naar België verhuisd. Als het ooit klikt met een Oost-Duitse schrijver komt die Duitse versie er zeker nog!

 

Welke van de genomineerde strip is je favoriet?
Hubert en De Amateur. Twee ijzersterke verhalen rond een gelijkaardige thematiek, maar met een heel eigen invulling hiervan.

 

Ben jij een beest in bed?
Ik heb geen bed, ik slaap op mijn lichtbak. Daar hang ik soms wel het beest uit, ja.

 

Stem voor de publieksprijs >>
Bevestig je komst naar de PéPé Soirée op Facebook >>