Genomineerde #06 : Rob van Barneveld

Ook dit jaar hebben we de deelnemers enkele vraagjes voorgeschoteld zodat u hen op deze manier wat beter kan leren kennen. Op die manier hoeft u de strips niet effectief te lezen en kunt u gewoon op de sympathiekste deelnemer stemmen.

 

6. Rob van Barneveld
Utrecht
www.roodgras.nl
Genomineerde strip >> Sterke Verhalen

 

Wat moeten de stemmers op onze site van je weten?
Hoi, ik ben Rob, 29 jaar. Utrechtse striptekenaar met een voorliefde voor de kleur rood.

 

Hoe is je strip ontstaan? (hoe kwam het idee? Is hij gemaakt voor een bepaalde publicatie?)

Ik heb mijn strip getekend tijdens 24 Hour Comic Day in Utrecht. We begonnen rond 11.00, om 17.00 had ik mijn scenario af en begon ik pas met tekenen. Nachtje doorgebuffeld en ziedaar, Sterke Verhalen was geboren! (Nou ja in werkelijkheid ging het een stuk minder makkelijk dan het nu klinkt natuurlijk. Huilbuien. Schreeuwend boven het stadswater gestaan. Gelukkig was er bier.)

Het idee voor het verhaal kwam eigenlijk doordat ik een favoriet kinderboek van vroeger in de kast vond, de Griezelbus van Paul van Loon. Ik vond het wel een uitdaging om meerderde verhalen te kunnen vertellen in een soort raamvertelling, zoals ook in Van Loons boek. Maar dan niet met een vampier in een bus, maar met een barista in een koffiebar.

 

Welke van de genomineerde strip is je favoriet?
Ik vind Dieter VDO’s strip het mooist. Lekkere kleurtjes en fijn stijltje.

 

Ben jij een beest in bed?
Ja, enorm. Rawr.

 

Stem voor de publieksprijs >>
Bevestig je komst naar de PéPé Soirée op Facebook >>