Martijn Van Santen wint de Plastieken Plunk 2012 !

Zaterdag 17 november, 21u, De Roerkuip: We zien drie vermoeide juryleden, met zweet in hun wenkbrauwen en bloeddoorlopen ogen de gelagzaal betreden. Uitgeput melden ze ons dat de jurering een levendige discussie inhield.

 

Elkeen van de juryleden: de ravissante Natasja van Loon, de sympathieke Wouter Porteman en de uitbundige Edmond Cocquyt (die de afwezige Nicolas Marichal verving), had drie andere favorieten. Lang werd er getafeld en lang werd er gepraat. Uiteindelijk werd elke strip, net zoals de gigantische stukken vlees op hun bord, door de jury tot op het bot ontleed. Het was moeilijk maar ze zijn geslaagd in hun opzet: een winnaar kiezen.

 

 

Die winnaar is Martijn van Santen. Het is zijn schoorsteenmantel die de Plastieken Plunk 2012 zal torsen, het is zijn bankrekening die zal kreunen onder de 250 euro die hij rijker is. Zijn dankwoord zal de geschiedenis ingaan als “Kort maar krachtig” en zijn naam zal voor eeuwig en altijd respect inboezemen bij aspirant stripmakers.

 

Ook aanwezig die avond: Mathias van den Berge en Bram Vaassen, auteurs van de strip “Ik ben beter alleen en een beetje verveeld”. Zij zaten, in tegenstelling tot de andere genomineerden, ontspannen aan de toog in de wetenschap dat zij toch al de publieksprijs en bijhorende 50 euro op zak hadden. Onze gelukwensen zijn hier op hun plaats.

 

Er werd tot laat in de nacht gevierd, de nachtburgemeester van Gent noodde ons tot barhoppen en voor één nacht klonk vanuit het gemarineerde feestgedruis af en toe een Hollands accent dat de nacht finaal in tweeën sneed.

 

 

Interview met de winnaar >>
Winnaar Plastieken Plunk – Het Ondernemersdilemma >>
Winnaar Publieksprijs – Ik ben beter alleen en een beetje verveeld >>