Stop de/het persen! We zien het hoofdje al.

In het Nederlandstalige taalgebied weerklinkt vandaag angstaanjagend gejammer en gehuil en af en toe ook een geweershot de droge knak van een door een strop gebroken nek… Talloze ingeschrevenen kwamen immers te weten dat hun strip het niet gehaald heeft. De acht genomineerden voor de Plastieken Plunk 2012 zijn gekend. Zij, en enkel zij, zijn waarlijk het kruim van de aanstormende garde.

 

Opvallend poëtische inzendingen dit jaar, alsof de uitglijer naar rechts in de stemhokjes gecounterd moet worden met een portie extra dromerij…

 

Uit deze acht kampioenen zal de jury, bestaande uit Natasja Van Loon, Nicolas Marichal en Wouter Porteman, één winnaar kiezen die de kampioenste van al is. Hij of zij krijgt de Plastieken Plunk trofee (door Luc Cromheecke zelf geboetseerd) en 250 oude Belgische euro’s.

 

Er is ook nog de publieksprijs natuurlijk. Het moment is gekomen voor het gehele verzamelde internet om zijn of haar voorkeuren duidelijk te maken. Laat het oordelen een aanvang nemen! Stemmen kan tot 16 november middernacht.

 

De stripmaker met de meeste publieksstemmen gaat aan de haal met 50 euro’s.

 

Stem hier voor de publieksprijs >>

 

Mogen de slechtsten verliezen…

 

De acht genomineerden:
1.
– – door Rossana Bugini
2. Consumenten – door Frederik Van den Stock
3. Het Ondernemersdilemma – door Martijn Van Santen
4. Ik ben beter alleen en een beetje verveeld – door Mathias Van den Berghe en Bram Vaassen
5. Liefde is vis – door Inne Haine
6. Mijn Superkracht – door Dieter Van der Ougstraete
7. Struikelen – door Pieter Rosseel
8. Tandenfee – door Delphine Frantzen